Ξύλο στην τουρκική βουλή: Πιάστηκαν χέρια μέλη των δυο μεγάλων κομμάτων [εικόνες & βίντεο]

12/12/17 • 21:33 | UPD 12/12/17 • 21:34

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (AKP), εισέβαλαν στο κέντρο της αίθουσας και πιάστηκαν στα χέρια, με τους βουλευτές του CHP

Xαμός επικράτησε στην τουρκική βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2018. Η συνεδρίαση διακόπηκε για πέντε λεπτά, όταν βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια!

Στο βήμα βρισκόταν ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου CHP, Οζγκούρ Οζέλ. Από κάτω, οι βουλευτές του ΑΚΡ, με μπροστάρη τον κ. Ουσάκ ζητούσαν να δοθεί χρόνος στον βουλευτή Μουσά Τσαμ να μιλήσει.

Ο Οζέλ τους αγνόησε, ο Ουσάκ επέμεινε και ο Οζέλ σχολίασε «ξέρω τι βλάκας είσαι, γι’ αυτό έχω κόψει τις επαφές μαζί σου.

Τότε, εκείνος, σηκώθηκε από το έδρανο, κατευθύνθηκε προς το μέρος του και… άρχισε το σόου.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (AKP), εισέβαλαν στο κέντρο της αίθουσας και πιάστηκαν στα χέρια, με τους βουλευτές του CHP, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον γύρω από το κεντρικό βήμα του Κοινοβουλίου.

Μετά από λίγο τα πράγματα ηρέμησαν και διατάχθηκε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης.

Το AKP με τις «πλάτες» των ακροδεξιών εθνικιστών του MHP, προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τόσο το αντιπολιτευόμενο κόμμα CHP, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όσο και το φιλοκουρδικό HDP, φοβούνται ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.