Σύμβολο των διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ έγινε ο 16χρονος Παλαιστίνιος με τα δεμένα μάτια

11/12/17 • 18:37 | UPD 11/12/17 • 18:37

Ο έφηβος συνελήφθη από Ισραηλινούς στρατιώτες και προσήχθη με δεμένα μάτια την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Χεβρώνα

Tο σύμβολο των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων των Παλαιστινίων εναντίον της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι ένας 16χρονος που ονομάζεται Fawzi al-Juneidi.

Ο έφηβος συνελήφθη από Ισραηλινούς στρατιώτες και προσήχθη με δεμένα μάτια την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Ο θείος του, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», δήλωσε ότι ο ανιψιός του συνελήφθη από λάθος, καθώς βρισκόταν καθ΄οδόν για να αγοράσει πράγματα για την οικογένειά του.

«Χτυπήθηκε και συνελήφθη από Ισραηλινούς στρατιώτες», δήλωσε ο Rashman al-Juneidi, τονίζοντας ότι ο νεαρός θα παρουσιαζόταν χθες ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε μέχρι σήμερα.

Όπως είπε ο Al-Juneidi, ο ανιψιός του ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που έβγαζε χρήματα από την επταμελή οικογένειά του.

«Έπρεπε να αφήσει το σχολείο για να δουλεύει και να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο θείος του 16χρονο, ενώ προσερχόταν στις παλαιστινιακές αρχές και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκειμένου να παρέμβουν και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του.

Ο φωτογράφος του πρακτορείου Ανατολή Wesam al-Hashlamon, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή της σύλληψης του 16χρονου, ανέφερε ότι την ώρα που ο νεαρός περνούσε από το δρόμο οι στρατιώτες τον έπιασαν και τον χτύπησαν άσχημα. «Τον πέταξαν στο έδαφος, τον πατούσαν με τις μπότες τους και του έδεσαν τα μάτια πριν τον συλλάβουν», δήλωσε.

Ο διευθυντής του παλαιστινιακού σκέλους του Κινήματος για την Προστασία των Παιδιών του Κόσμου, καταδίκασε με τη σειρά του την πολιτική των Ισραηλινών να συλλαμβάνουν παιδιά Παλαιστινίους.

«Εκατοντάδες παιδιά έχουν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό φέτος, τα περισσότερα εκ των οποίων στην Ιερουσαλήμ, προτού τελικά τα αφήσουν ελεύθερα», τόνισε.

Η ένταση έχει αυξηθεί στις παλαιστινιακές επαρχίες από την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε επισήμως την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλον τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο.

Η Ιερουσαλήμ παραμένει στο επίκεντρο της διαμάχης Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τους δεύτερους να ελπίζουν ότι η ανατολική πλευρά της πόλης -υπό ισραηλινή κατοχή σήμερα- μπορεί να γίνει κάποια στιγμή η πρωτεύουσα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Copy link
Powered by Social Snap