Συνελήφθη ο δράστης

Τρόμος στη Νέα Υόρκη – Έκρηξη στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων [εικόνες & βίντεο]

11/12/17 • 17:29 | UPD 11/12/17 • 17:30

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος συνελήφθη, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη

Έκρηξη σημειώθηκε στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης, έναν από τoυς πιο πολυσύχναστους σταθμους λεωφορείων της πόλης στο κεντρικό Μανχάταν, σήμερα λίγο πριν από τις 07:30 (τοπική ώρα), και η αστυνομία δήλωσε πως ένας ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, είναι και ο μοναδικός τραυματίας κατά το συμβάν, που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

Αστυνομία και πυροσβεστική απέκλεισαν το σημείο άμεσα, ενώ στο σημείο απεστάλη και κλιμάκιο πυροτεχνουργών καθώς οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό.

Η στιγμή της έκρηξης

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος συνελήφθη, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει λεπτομέρειες για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη. Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, ένας άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε προσωρινά, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Twitter η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

«Υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», είπε ο Ντιέγκο Φερνάντεζ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Λιμενική Αρχή. «Όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν.»

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχουν ενημερωθεί για το συμβάν, σύμφωνα με τοπικά μμε και τον Λευκό Οίκο.

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε στον λογαριασμό της στο Twitter πως ο συλληφθείς ύποπτος για την έκρηξη στη Λιμενική Αρχή είναι και ο μοναδικός άνθρωπος που τραυματίστηκε κατά το συμβάν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας».

Ο δήμαρχος είπε πως δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap