«Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ»

Ερντογάν: Στην Ελλάδα έκαναν τζαμί χωρίς μιναρέ

10/12/17 • 19:12 | UPD 10/12/17 • 19:15

Ο Ερντογάν συνέχισε να αναφέρεται στα αποτελέσματα της επίσκεψής στην Ελλάδα και μίλησε για την συνθήκη της Λωζάνης και για το τζαμί

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να αναφέρεται στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία μίλησε προς τους διευθυντές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Ο Ερντογάν υποστήριξε πως « όσα είπα μιλώντας σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο προκάλεσαν ενόχληση με τη Λωζάνη. Υπήρξαν κάποιοι που έβγαλαν λανθασμένα συμπεράσματα πως έχουμε εδαφικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας. Δεν είπα κάτι τέτοιο, δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός. Αν θεωρηθεί απαραίτητο, η Συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να επικαιροποιηθεί. Αυτό είπα και στον κύριο Παυλόπουλο. Εδώ επικαιροποιούμε τους νόμους μας στα Κοινοβούλια μας. Και οι Συνθήκες μπορούν να επικαιροποιηθούν. Αυτό έχει γίνει εμμονή για κάποιους. Για αυτό το θέμα μίλησα και με τον κύριο Τσίπρα».

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα του τζαμιού στην Αθήνα: «Στο θέμa του τζαμιού, τους είπα, κάνατε κάτι όμως αυτό δεν μοιάζει καθόλου με τζαμί. Δεν έχει καν μιναρέ. Μας είπατε πως θα το ανοίξετε σε δυο ημέρες, όμως δεν κάνατε τίποτα. Στον πολιτισμό μας δεν υπάρχει τζαμί χωρίς μιναρέ».

Ο Ερντογάν μίλησε με θετικα σχόλια για τον Προκόπη Παυλόπουλο και δήλωσε πως ήταν από τους πρώτους που τον κάλεσαν τη νύχτα τη απόπειρας πραξικοπήματος».