Τεράστιες καταστροφές

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια – Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης [εικόνες & βίντεο]

08/12/17 • 14:48 | UPD 08/12/17 • 14:48

Περίπου 200.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους, ενώ 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη να σβήσουν τις πυρκαγιές

Ομάδες διάσωσης και χιλιάδες πυροσβέστες βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε πολλά σημεία της Καλιφόρνια, που καταστρέφεται από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξεκίνησαν πριν από τέσσερις ημέρες και σαρώνουν με ταχύτητα εκτάσεις και κατοικήσιμες περιοχές.

Μάλιστα η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού οι πύρινες εστίες είναι πολλές.

Περίπου 200.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους, ενώ 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη να σβήσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται σε τέσσερα μέτωπα. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί στα νότια της πολιτείας.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός όσων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σχεδόν τετραπλασιάστηκε την Πέμπτη, καθώς μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε βόρεια του Σαν Ντιέγκο.

Μέχρι στιγμής, έχει αναφερθεί ένας θάνατος μιας γυναίκας, που εντοπίστηκε σε καμένη περιοχή στην επαρχία Βεντούρα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν ο θάνατός της συνδέεται με την πυρκαγιά, καθώς έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σε επαφή με τις αρχές της Καλιφόρνια βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει όποια βοήθεια χρειάζεται.

Οι αρχές έχουν εκδώσει μοβ συναγερμό -το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού- για τον κίνδυνο διάδοσης της πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έχει ακυρώσει όλα τα μαθήματα κυρίως για λόγους ασφαλείας, αφού βρίσκεται μακριά από την επικίνδυνη περιοχή. Επίσης, το ένα τέταρτο των σχολείων του Λος Άντζελες παραμένει κλειστό.

Την ίδια ώρα, στο Μπελ Αιρ, πυροσβέστες απομάκρυναν έργα τέχνης από τις πολυτελείς κατοικίες, καθώς στην περιοχή ζουν πολλοί διάσημοι, όπως η Μπιγιόνσε. Ζημιές έπαθε και η περιουσία του Ρούπερτ Μέρντοχ.

 
 

Η πυρκαγιά «Skirball» έφτασε ανατολικά του αυτοκινητόδρομου 405, ενώ οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία, να εκκενώσουν τις ιδιοκτησίες τους. Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι και η πυρκαγιά στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Έρικ Γκαρσέτι. Οι πυρκαγιές «Thomas», «Creek» και «Rye» κατέστρεψαν έναν μεγάλο αριθμό στρεμμάτων.

Copy link
Powered by Social Snap