Καταγγελίες ευρωβουλευτών

Σε «καραντίνα» οι Έλληνες επιβάτες: Τους ελέγχουν και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

05/12/17 • 20:30 | UPD 05/12/17 • 20:43

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ευρωβουλευτές κατήγγειλαν πως δέχτηκαν ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Μετά τη Γερμανία και σε άλλα κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης οι Έλληνες επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν παραπέμπουν σε χώρα που είναι στη Συνθήκη Σένγκεν. 

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ευρωβουλευτές κατήγγειλαν μέσα των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως δέχτηκαν ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος με ανάρτηση του στο Twitter κάνει λόγο για συνέχιση του «ευρωπαϊκού διασυρμού» της χώρας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ελέγξει «τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα».

Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε και την Καθημερινή περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βράδυ της Δευτέρας ζητήθηκαν από τρεις αστυνομικούς τα ταξιδιωτικά έγγραφα επιβατών πτήσης της Aegean από την Αθήνα.

Μαζί με τον κ. Κύρτσο στην πτήση ήταν και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Επιτήδειος.

Ο κ. Μαριάς έκανε λόγο επίσης στο Twitter για «βελγική καραντίνα στους Ελλήνες» μετά τη γερμανική πολιτική, ενώ κατήγγειλε ως παράνομο το διαβατηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε χθες το βράδυ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του δήλωσε στη Καθημερινή πως υπάρχει πρόβλημα με τους Έλληνες επιβάτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών: «Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».