Έχουν καεί 31.000 στρέμματα

Η φωτιά κατακαίει την Καλιφόρνια: 27.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους [εικόνες]

05/12/17 • 18:08 | UPD 05/12/17 • 18:23

Η πυρκαγιά που ονομάστηκε «Τόμας» είναι μία από τις χειρότερες εξαιτίας της περιοχής στην οποία καίει

Για ακόμα μία φορά η Καλιφόρνια δοκιμάζεται από τον πύρινο εφιάλτη. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις νότιες περιοχές της πολιτείας ενώ μέχρι στιγμής η πυρκαγιά έχει κάψει 31.000 στρέμματα και έχει καταστρέψει τουλάχιστον 150 κτήρια.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την κομητεία Βεντούρα και πλέον απειλεί και την κομητεία Σάντα Πώλα.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, στην προσπάθεια του να φύγει από την περιοχή στην οποία διέμενε. Παράλληλα, εκπρόσωπος του σερίφη αναφέρει πως ο θάνατος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αλλά μόνο ο τραυματισμός ενός άνδρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πλέον νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα αφού μέσα σε μία μέρα κάηκαν 31.000 στρέμματα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μέσα σε έξι ώρες κάηκαν 10.000 στρέμματα. Μέχρι στιγμής 27.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους ενώ  το έργο των πυροσβεστών δυσχεράνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και η ξηρασία.

«Οι συνθήκες δεν θα καλυτερέψουν σύντομα, η φωτιά είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σερίφη.

Είναι πιθανό άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους και γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και την διάσωση τους.

Το 2016 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για την Καλιφόρνια όσον αφορά το θέμα των πυρκαγιών. Μόνο τον Οκτώβριο 12 φορές κάηκε η πολιτεία.

Ο εκπρόσωπος του σερίφη αναφέρει πως η τωρινή πυρκαγιά που ονομάστηκε «Τόμας» είναι μία από τις χειρότερες που έχει δει εξαιτίας της περιοχής στην οποία καίει καθώς υπάρχουν πολλά σπίτια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θυελλώδεις άνεμοι που έρχονται από τον Ατλαντικό δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών που είναι αντιμέτωποι με μια τεράστια πρόκληση αφού επηρεάζονται τουλάχιστον 186.000 άνθρωποι.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα.