Πέθαναν την Λαγκάρντ – Θύμα μακάβριας φάρσας η διευθύντρια του ΔΝΤ

05/12/17 • 15:59 | UPD 05/12/17 • 16:25

Δημιουργήθηκε ένας ψεύτικος λογαριασμός του νέου προέδρου του Eurogroup Μάριο Σενέντο, που ανακοίνωνε, υποτίθεται τον θάνατο της Λαγκάρντ.

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση για δήθεν αιφνίδιο θάνατο της Κριστίν Λαγκάρντ. Η «είδηση» φυσικά διαψεύστηκε, η διευθύντρια του ΔΝΤ είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Ολα ξεκίνησαν με το μήνυμα «Η Κριστίν Λαγκάρντ μόλις μας άφησε».RIP. », το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι. Η φήμη πυρπόλησε κυριολεκτικά τα social media. Ενα νέο tweet κυκλοφόρησε μια ώρα αργότερα: «Πέθανε η Κριστίν Λαγκάρντ, οι συγγενείς της πολιτικού επιβεβαιώνουν». Για να δείξει μάλιστα ότι η είδηση είναι σωστή, το τελευταίο tweet συνοδευόταν με λινκ στο σάιτ Nécropédia (που διαβεβαίωνε, ωστόσο, ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δεν πέθανε).

Η οικογένεια της διευθύντριας του ΔΝΤ διέψευσε κατηγορηματικά την «είδηση». Η ψεύτικη είδηση είχε προλάβει στο μεταξύ να κάνει τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένας ψεύτικος λογαριασμός του νέου προέδρου του Eurogroup Μάριο Σενέντο, ο οποίος ανακοίνωνε, υποτίθεται τον θάνατο της Λαγκάρντ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να προβεί σε λακωνική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «διαψεύδεται κατηγορηματικά ο θάνατος της Κριστίν Λαγκάρντ».