Οι Χούτι δολοφόνησαν τον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με πληροφορίες

04/12/17 • 13:05 | UPD 04/12/17 • 19:36

Για δολοφονία του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τους αντάρτες Χούτι κάνουν λόγο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Για δολοφονία του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τους αντάρτες Χούτι κάνουν λόγο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Το πρακτορείο Reuters επικαλείται περιοίκους που αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Σάλεχ. 

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, οι σιίτες Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ανατίναξαν την κατοικία του πρώην προέδρου της Υεμένης στην πρωτεύουσα Σαναά και κατάσχεσαν ακίνητά του. Θυμίζουμε πως σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Σάλεχ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παύει να στηρίζει τους Χούτι και δήλωσε πως είναι έτοιμος να «γυρίσει νέα σελίδα» στις σχέσεις του με τον σαουδαραβικό συνασπισμό που πολεμά τους σιίτες αντάρτες, αν σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών της Υεμένης και άρει τον αποκλεισμό της χώρας.

Ωστόσο χθες Κυριακή κάτοικοι δήλωσαν ότι μια αεροπορική επιδρομή του υπό το Ριάντ συνασπισμού προκάλεσε τον θάνατο 12 μελών μιας οικογένειας στην επαρχία Σάαντα της βόρειας Υεμένης.