Ναυτική τραγωδία με 13 νεκρούς στην Νότια Κορέα

03/12/17 • 12:16 | UPD 03/12/17 • 12:16

Συγκρούστηκε δεξαμενόπλοιο με αλιευτικό - Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη - Επτά επιζώντες ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σύγκρουση δεξαμενόπλοιου 336 τόνων με αλιευτικό σκάφος το οποίο στη συνέχεια ανετράπη, στις ακτές της Νότιας Κορέας.

Η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως επτά άνθρωποι έχουν διασωθεί και έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία ενώ οι σωστικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες καθώς δύο ακόμα άνθρωποι αναζητούνται.

Το ναυλωμένο αλιευτικό σκάφος, το Seonchang-1, την ώρα της συντριβής μετέφερε 20 επιβάτες και είχε δύο άτομα πλήρωμα. Ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων είναι ο κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους των 10 τόνων σύμφωνα με το AFP. Κανείς από τους επιβαίνοντες του δεξαμενόπλοιου δεν τραυματίστηκε.
Πλάνα από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν το αλιευτικό σκάφος να έχει ανατραπεί και τους δύτες να ψάχνουν για τυχόν επιζώντες. Στην αναζήτηση νοτιοδυτικά του Ίντσεον, κοντά στο νησί Γιεονγκεούνγκ, συμμετείχαν ελικόπτερα του ναυτικού και δεκάδες πλοία.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι η σύγκρουση συνέβη εννέα λεπτά μετά την αναχώρηση του αλιευτικού σκάφους από την ακτογραμμή.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα προς το παρόν καθώς σύμφωνα με δηλώσεις ενός αξιωματικού της ακτοφυλακής, δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες των υδάτων πιθανότατα συνέβαλαν στο θάνατο των ανθρώπων που έπεσαν στο νερό μετά τη σύγκρουση.