Σε αναστάτωση η Turkish Airlines- Φόβοι για βόμβα σε πτήση προς το Κάιρο

30/11/17 • 16:34 | UPD 30/11/17 • 16:37

Ένα αεροσκάφος της Turkish Airlines που μετέφερε 107 επιβάτες από το Ναϊρόμπι στο Κάιρο, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Χαρτούμ

Ένα αεροσκάφος της Turkish Airlines που μετέφερε 107 επιβάτες από το Ναϊρόμπι στο Κάιρο, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Χαρτούμ, αφού ένας επιβάτης ανακοίνωσε απειλή για βόμβα, δήλωσε αξιωματούχος του Σουδάν.

«Η πτήση 606 της Turkish Airlines πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση αφού ένας επιβάτης στο αεροπλάνο δήλωσε ότι έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα λέγοντας ότι υπήρχε μια βόμβα στο πλοίο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αρχής πολιτικής αεροπορίας, Abdelhafiz Abdelrahim, στο AFP.

Είπε ότι όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στον εναέριο χώρο του Σουδάν, ο πιλότος ενημέρωσε το αεροδρόμιο του Χαρτούμ ότι χρειάστηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση.

«Το αεροσκάφος βρίσκεται τώρα σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου. Οι υπάλληλοι ασφαλείας εξέτασαν το αεροπλάνο και τις αποσκευές των επιβατών, αλλά δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο», δήλωσε ο Abdelrahim.

Μια άλλη πηγή δήλωσε στο AFP, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι ο επιβάτης που ανέφερε για το mail ήταν Βρετανός.

«Ο βρετανός επιβάτης έλαβε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ενημέρωσε το πλήρωμα και τώρα βρίσκεται υπό έρευνα», ανέφερε ο Abdelrahim.