Με μπαζούκας εκτοξεύουν ναρκωτικά πάνω από το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού [βίντεο]

28/11/17 • 17:31 | UPD 28/11/17 • 17:31

Οι μεξικανικές αρχές βρέθηκαν μπροστά από το ένα αναπάντεχο θέαμα αφού ανακάλυψαν ένα τεράστιο είδος μπαζούκας που εκτόξευε «βλήματα» μαριχουάνας.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσουν ναρκωτικά από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Οι έμποροι ναρκωτικών αποφάσισαν να λάβουν έτσι πιο… δραστικά μέτρα αφού ήταν αδύνατο να περάσουν τα ναρκωτικά εξαιτίας των συνοριακών ελέγχων. Έτσι, εκτοξεύουν τα ναρκωτικά πάνω από το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού!

Την περασμένη εβδομάδα οι μεξικανικές αρχές βρέθηκαν μπροστά από το ένα αναπάντεχο θέαμα αφού ανακάλυψαν ένα τεράστιο είδος μπαζούκας που εκτόξευε «βλήματα» μαριχουάνας στην Αριζόνα των ΗΠΑ!

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Arizona Daily Star» και σύμφωνα με τη μεξικανική αστυνομία, ο αυτοσχέδιος φορητός εκτοξευτής πυραύλων βρέθηκε μέσα σε βανάκι, πλάι σε μαριχουάνα 816 κιλών, αλλά και 2.000 σφαίρες.

Οι μεξικανικές αρχές μας είπαν πως η μέθοδος είναι γνωστή: προσαρμόζουν το μπαζούκας πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου και εκτοξεύουν τα ναρκο-βλήματα πάνω από τα σύνορα, τα οποία φτάνουν μάλιστα στα περίχωρα του Douglas της Αριζόνα. Το μπαζούκας βρέθηκε εξάλλου ακριβώς απέναντι, στη μεξικανική πόλη Agua Prieta.

Η αστυνομία της Αριζόνα είχε βρει πρόσφατα ένα πακέτο μαριχουάνας 45 κιλών στο Douglas και δεν ήξερε από πού είχε προέλθει. Τώρα ξέρει! Όσο για τους Μεξικάνους, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν κάτι τέτοιο.

Ένα αντίστοιχο ναρκο-κανόνι είχε κατασχεθεί στην Agua Prieta και πέρυσι, το οποίο είχε καταγράψει τότε σε βίντεο το «ABC News».