Διπλωματικό θρίλερ με τις τρεις σορούς στη Λέσβο

25/11/17 • 09:51 | UPD 25/11/17 • 09:51

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η τραγωδία με τις τρεις σορούς που εντοπίστηκαν πριν από περίπου 15 μέρες στις ακτές τις Λέσβου.

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η τραγωδία με τις τρεις σορούς που εντοπίστηκαν πριν από περίπου 15 μέρες στις ακτές τις Λέσβου.

Κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να γράψουν πως η υπόθεση σχετίζεται με την εξαφάνιση μιας πενταμελούς οικογένειας που διώκεται από τις δικαστικές αρχές ως συνεργάτες του Γκιουλέν. Ακολούθησαν ελληνικά μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν την είδηση αυτή χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη βάση στο θέμα.
Οι τρεις σοροί, ενός άνδρα, ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού, δεν αναζητήθηκαν από κανέναν ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία. Σύμφωνα με τουρκικές πηγέ,ς αποφασίστηκε η ταφή τους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο που υπάρχει στη Λέσβο.

Οι τρεις σοροί που εντοπίστηκαν στη Λέσβο δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις DNA.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Νοεμβρίου αρχικά είχε εντοπιστεί η σορός ενός κοριτσιού, ηλικίας περίπου 15 ετών. Στις 10 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή βρέθηκε η σορός ενός αγοριού. Το μυστήριο συνεχίσθηκε και την επόμενη ημέρα, όταν εκβράστηκε σε βραχώδη περιοχή η σορός ενός άνδρα.

Αντιφρονούντες

Η υπόθεση πήρε ξανά διαστάσεις όταν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την ιστορία μιας πενταμελούς οικογένεια Τούρκων αντιφρονούντων οι οποίοι εδώ και 20 ημέρες αγνοούνται.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών. Ο πατέρας Χουσεΐν Σατιλμίς Μαντέν, 40 χρόνων, και η 36χρονη σύζυγός του Νουρ Μαντέν απολύθηκαν από τις δουλειές τους στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου και παράλληλα ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εναντίον τους δικαστική έρευνα για σχέσεις τους με τον Γκιουλέν. Το ζευγάρι αποφάσισε να αναζητήσει οδό διαφυγής μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους, όπως υποστηρίζουν συγγενείς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν τουρκικά μέσα, βρέθηκε η ταυτότητα του άνδρα στα ρούχα του.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου