Πανικός επικράτησε στο Λονδίνο από την εκκένωση σταθμού του μετρό [εικόνες & βίντεο]

24/11/17 • 21:06 | UPD 24/11/17 • 21:06

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις πάνοπλων αστυνομικών, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά ολόκληρη η περιοχή.

Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό στο Λονδίνο το απόγευμα της Παρασκευής και στο σημείο έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί. 

Περίπου μιάμισι ώρα μετά, η αστυνομία ολοκλήρωσε τον έλεγχο, δίνοντας τη λήξη στο συναγερμό και τη μεγάλη κινητοποίηση που προηγήθηκε, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία για πυροβολισμούς ή ύποπτοι.

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις πάνοπλων αστυνομικών, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά ολόκληρη η περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε η αστυνομία, υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς. Όπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ, στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα». Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα, «σαν να πρόκειται για τρομοκρατικό περισταστικό», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, στο σταθμό ακούστηκαν πυροβολισμοί, κάτι που ανέφερε και η αστυνομία, μετά από κλήσεις που δέχτηκε τόσο για τον σταθμό του μετρό, όσο και για την Oxford Street.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε σύγκρουση μεταξυ 20 ατόμων, πιθανόν μέλη συμμοριών. Σύμφωνα με αναφορές, μία γυναίκα έχει τραυματιστεί, δίχως να έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και την πιθανή ανταλλαγή πυροβολισμών, ή από τον πανικό που ακολούθησε στους δρόμους και την άτακτη απομάκρυνση των πολιτών, που έτρεχαν να απομακρυνθούν.

Η Μητροπολιτική αστυνομία, αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο σταθμό του μετρό, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδείκνυαν ανταλλαγή πυροβολισμών, εντός των εγκαταστάσεων ή στο δρόμο. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι και δεν υπήρξε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία έκλεισε και έναν ακόμη κοντινό σταθμό.

Στο σημείο έσπευσαν και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, ενώ ο αρχές καλούσαν τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την περιοχή, για όσο διάστημα διαρκούσε η επιχείρηση της αστυνομίας.

Η αστυνομία, εν μέσω της φρενίτιδας που επικρατούσε στο σημείο, λόγω της Black Friday, έδωσε εντολή να κλείσουν προσωρινά όλα τα εμπορικά κέντρα και καταστήματα της περιοχής και οι πελάτες να παραμείνουν εντός των εγκαταστάσεων, για λόγους ασφαλείας.