Ανείπωτη τραγωδία: 20 παιδιά νεκρά μεταξύ των θυμάτων από την έκρηξη στην Αίγυπτο

24/11/17 • 18:40 | UPD 24/11/17 • 20:13

Οι δράστες του μακελειού δεν υπολόγιζαν ότι μέσα στο τέμενος υπήρχαν παιδιά με συνέπεια 20 από αυτά να χάσουν τη ζωή τους από την έκρηξη

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στο τέμενος Αλ-Ράουντα στο Σινά της Αιγύπτου όπου τα σωστικά συνεργεία, εθελοντές και γενικότερα, όποιος έτυχε να βρίσκεται εκεί, ψάχνουν ανάμεσα στα χαλάσματα.

Μεταξύ των 235 νεκρών, βρίσκονται δυστυχώς και 20 παιδιά.

Εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο τέμενος Αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από πρωτεύουσα του Βορείου Σινά, αλ-Αρίς, για την προκαθορισμένη τους προσευχή της Παρασκευής.

Τότε ένοπλοι, που βγήκαν από τέσσερα τζιπ 4×4, ενεργοποίησαν βόμβα και άρχισαν με αυτόματα να γαζώνουν όποιον πιστό τολμούσε να βγει ζωντανός από το τέμενος.

Σύμφωνα με Αιγύπτιο δημοσιογράφο, κάποιοι από τους ενόπλους φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και μπήκαν μέσα στο τέμενος όπου και τα ενεργοποίησαν. Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής είναι 235 νεκροί, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, μόλις λίγες μέρες πριν από τους επίσημους εορτασμούς των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ, στις 29-30 Νοεμβρίου, που συνήθως τελούνται σε τεμένη των σουφιστών σε όλη την Αίγυπτο.