Σκληρές εικόνες

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη σε τζαμί στη Χερσόνησο του Σινά

24/11/17 • 13:35 | UPD 24/11/17 • 15:31

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επίθεση που έγινε στο Βόρειο Σινά. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν τουλάχιστον 85 νεκροί και 80 τραυματίες.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επίθεση που έγινε στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν τουλάχιστον 85 νεκροί και 80 τραυματίες.

Tη βομβιστική επίθεση ακολούθησαν πυροβολισμοί στο τέμενος Al Rawdah, στη χερσόνησο του Σινά, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν σκηνές χάους με ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση των υπηρεσιών ασφαλείας λίγο μετά την επίθεση, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, και κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα.

Στην περιοχή του Σινά καταγράφονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου και ισλαμιστών μαχητών του ISIS.

Οι μαχητές έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεων τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου χτυπώντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

Όλα έγιναν στο τζαμί Αλ Ραουντά στο κέντρο της πόλης Μπιρ Αλ Αμπντ.

Σύμφωνα με το Reuters στην περιοχή επικρατεί χαός με ασθενοφόρα να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες.