Τι είπε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού

Έκρηξη στο σημείο όπου εξαφανίστηκε το υποβρύχιο κατέγραψαν τα αργεντίνικα ραντάρ

23/11/17 • 16:53 | UPD 23/11/17 • 17:01

Σύμφωνα με εκπρόσωπο επρόκειτο για ένα «ασυνήθιστο, μεμονωμένο, σύντομο, σφοδρό επεισόδιο» που σημειώθηκε εκεί που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο.

Για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής παραδέχεται από επίσημα χείλη ότι στο σημείο όπου εξαφανίστηκε το υποβρύχιο Σαν Χουάν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, επιβεβαιώνοντας έτσι τα δημοσιεύματα που ήθελαν να σημειώθηκε έκρηξη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ναυτικού, επρόκειτο για ένα «ασυνήθιστο, μεμονωμένο, σύντομο, σφοδρό και μη πυρηνικό επεισόδιο» που εντοπίστηκε στον νότιο Ατλαντικό.

Το Σαν Χουάν με 44 άτομα πλήρωμα εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη και έκτοτε πάνω από δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Ρωσίας έχουν στείλει αεροπλάνα και σωστικά σκάφη για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του εισήλθαν πλέον σε «κρίσιμη» φάση, καθώς εάν έχει παραμείνει κάτω από την επιφάνεια καθ’ όλο το διάστημα που δεν έχει δώσει το στίγμα του, τα αποθέματα οξυγόνου του σκάφους θα έχουν πλέον εξαντληθεί τελείως.