Εμφύλιος των τζιχαντιστών – Τώρα σκοτώνονται μεταξύ τους

23/11/17 • 14:16 | UPD 23/11/17 • 14:16

Ο τοπικός βραχίονας του είναι γνωστός ως το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν. Μια παλιά ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει και το Αφγανιστάν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν ούτε και σχετική επιβεβαίωση από το Ισλαμικό Κράτος. Ο τοπικός βραχίονας του είναι γνωστός ως το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν. Μια παλιά ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει και το σύγχρονο Αφγανιστάν.

Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι 15 μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος εκτελέστηκαν έπειτα από μια διαμάχη στο εσωτερικό της οργάνωσης. Οι εκτελέσεις διαπράχθηκαν στην Σουρχ Αμπ Μπαζάρ της περιοχής Αχίν.

Αιματηρή έκρηξη στην Τζαλαλαμπάντ

Σε ξεχωριστό συμβάν, μια βόμβα εξερράγη στην Τζαλαλαμπάντ πρωτεύουσα της επαρχίας. Είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν όπου πρωτοεμφανίστηκε το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του 2015, αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος συγκρούονται συχνά μεταξύ τους στην περιοχή, ενώ και οι δύο οργανώσεις είναι στόχος βομβαρδισμών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος είναι παρόντες σε εννέα επαρχίες. Από τη Νανγκαρχάρ και την Κουνάρ στα ανατολικά ως την Τζαουζτζάν, τη Φαριάμπ και Μπανταχσάν στα βόρεια και τη Γκορ στα δυτικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap