Ποινή φυλάκισης 472 χρόνων σε αρχηγό κυκλώματος παιδεραστίας στις ΗΠΑ

22/11/17 • 19:43 | UPD 22/11/17 • 19:43

Ο Φράνκλιν βρέθηκε ένοχος για σωρεία κατηγοριών σε 30 αμερικανικές πολιτείες και δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο

Με 472 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από την αμερικανική Δικαιοσύνη ο αρχηγός μεγάλου κυκλώματος παιδεραστίας στο Κολοράντο.

Ο λόγος για τον 31χρονο Μπροκ Φράνκλιν, στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο. Ο Φράνκλιν βρέθηκε ένοχος για σωρεία κατηγοριών σε 30 αμερικανικές πολιτείες. Μεταξύ των αδικημάτων που διετέλεσε, ήταν το δουλεμπόριο, η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, η παιδική πορνεία και η απαγωγή.

Η δίκη του ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε μόλις σήμερα, με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.
Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε στο κατηγορητήριο, ότι ο καταδικασθέντας πλέον κακοποιός, χρησιμοποιούσε ναρκωτικές ουσίες και ακραία βία για να ελέγχει τις νεαρές γυναίκες και τα κορίτσια που εξέδιδε, τις οποίες ανάγκαζε να κάνουν σεξ μαζί του και τις εκμεταλλευόταν μέσω ειδικών ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Αφού έκλεινε τα ραντεβού, οι «πελάτες» πήγαιναν σε φθηνά μοτέλ γύρω από το μετρό στο Ντένβερ.

«Δεν μπορώ ούτε καν να εξηγήσω τι έκανε στη ζωή μου», δήλωσε η Brehannah Leary στο δικαστήριο μία από τις κοπέλες που εξέδιδε από νεαρή ηλικία ο Μπροκ Φράνκλιν.

Η υπερασπιστική ομάδα του 31χρονου ζήτησε από το δικαστήριο την επιβολή 96 χρόνων στη φυλακή, αλλά τόσο τα θύματά του, όσο και ο εισαγγελέας, απαίτησαν το μέγιστο των προβλεπόμενων ποινών για τα αδικήματα που είχε διαπράξει. «Αξίζει κάθε λεπτό που θα καθίσει στη φυλακή», πρόσθεσε η Brehannah Leary.