Μακελειό στη Νιγηρία: Επίθεση αυτοκτονίας με 50 νεκρούς

21/11/17 • 15:03 | UPD 21/11/17 • 15:06

Η επίθεση της Τρίτης (21.11.2017) έγινε κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής στο τέμενος Μαντίνα στην περιοχή Ουγκουβάρ Σούα της Μούμπι.

Ακόμη μια μέτρα τρόμου και θανάτου στη Νιγηρία. Η επίθεση αυτοκτονίας με τους 50 νεκρούς έχει τη «σφραγίδα» της Μπόκο Χαράμ. Αυτή τη φορά, οι τρομοκράτες στοχοποίησαν τέμενος στην πόλη Μουμπί, στα βορειοανατολικά.

Όπως συνηθίζει, η Μπόκο Χαράμ, έκανε μια ακόμη επίθεση σε έναν κατάμεστο δημόσιο χώρο. Η επίθεση της Τρίτης (21.11.2017) έγινε κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής στο τέμενος Μαντίνα στην περιοχή Ουγκουβάρ Σούα της Μούμπι. Απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Γιόλα της επαρχίας Ανταμάουα.
Νιγηρία Μπόκο Χαράμ

Τα σημάδια σε τοίχο του τεμένους από την επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Μπήκε στο τέμενος μαζί με τους πιστούς

«Ο καμικάζι παρεισέφρησε στους πιστούς. Μπήκε στο τέμενος μαζί με άλλους πιστούς για την πρωινή προσευχή», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ανταμάουα Οτμάν Αμπουμπακάρ στο AFP.

«Πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη διάρκεια της προσευχής», πρόσθεσε.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων, ενώ από την τρομοκρατική της δράση περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από το 2009.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ