ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ

Η φρικτή αφίσα του ISIS με τον «αποκεφαλισμένο» Πάπα Φραγκίσκο

21/11/17 • 12:27 | UPD 20/07/18 • 17:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ανατριχιαστική προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό με όπλα το διαδίκτυο και κυρίως τα social media.

Η ανατριχιαστική προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό με όπλα το διαδίκτυο και κυρίως τα social media. Αυτή τη φορά το «δημιούργημά» τους έχει βάλει στόχο τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην αποκρουστική, προπαγανδιστική αφίσα διακρίνεται ένας τρομοκράτης ντυμένος στα χακί μ’ ένα λευκό μαντήλι να καλύπτει το πρόσωπό του κι ένα μαχαίρι στο δεξί χέρι να γέρνει πάνω από τη σορό ενός αιχμαλώτου και να αγγίζει το κομμένο κεφάλι του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Κάτω δεξιά αναγράφεται το όνομα του Ποντίφηκα: «Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο».

Προσοχή: η προπαγανδιστική αφίσα είναι σκληρή:

Την εικόνα κυκλοφόρησε το Wafa Media Foundation λίγα 24ωρα μετά τις απειλές του ISIS για επιθέσεις στη διάρκεια των Χριστουγέννων στο Βατικανό.

Η προηγούμενη αφίσα έδειχνε έναν μασκοφόρο να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα ένα αυτοκίνητο προς τον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου έχοντας πλάι του ένα όπλο κι ένα σακίδιο πλάτος, ενώ στην κορυφή ανέγραφε το μήνυμα “Αίμα των Χριστουγέννων», και από κάτω με κόκκινα γράμμα «περιμένετε…»

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές μετά την κατάρρευση του λεγόμενου «χαλιφάτου» στο Ιράκ και τη Συρία. Αναλυτές εκτιμούν ότι αφίσες σαν κι αυτή δεν προειδοποιούν για κάποια συγκεκριμένη απειλή, αλλά λειτουργούν ως κάλεσμα για επιθέσεις μοναχικών λύκων, έτοιμων να χτυπήσουν. Το «Ισλαμικό Κράτος» χρησιμοποιεί τέτοιου είδους χτυπήματα για να σπείρει τον τρόμο και να κάνει αισθητή την επιρροή του σε μια περίοδο που δέχεται απανωτά χτυπήματα και απειλείται με ολοκληρωτική εξαφάνιση.