διαβάστε τι αναφέρει

Τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα προβλέπει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

17/11/17 • 11:50 | UPD 17/11/17 • 14:54

Η προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Στις 19 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση στο Βερολίνο

H Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να γίνει τρομοκρατική επίθεση. Αυτό αναφέρει ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν και αν βρεθούν στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις», ανέφερε στην προειδοποίησή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων. Ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, όλα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο.

Η προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.