Σκληραίνει την στάση της

Βόρεια Κορέα: Αξίζει θάνατος στον Τραμπ

15/11/17 • 12:40 | UPD 15/11/17 • 13:52

Το άρθρο καταφέρεται επίσης εναντίον της απόφασης του Τραμπ να μην επισκεφθεί την αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Β. από τη Ν. Κορέα

Τα κρατικά media στη Βόρεια Κορέα έφτασαν μάλιστα σε σημείο να αναφέρουν ότι αξίζει η θανατική ποινή στον Ντόναλντ Τραμπ. Τον Χαρακτήρισαν μάλιστα δειλό επειδή ματαίωσε επίσκεψή του στα κορεατικά σύνορα.

Άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα-όργανο του κυβερνητικού κόμματος, στην Rodong Sinmun, επικεντρώνεται οργισμένα στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα. Κατήγγγειλε την «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγκγιάνγκ σε ομιλία του προς τους βουλευτές στη Σεούλ.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου εντασσόταν στο πλαίσιο της μαραθώνιας περιοδείας του σε πέντε ασιατικές χώρες. Με την περιοδεία είχε στόχο τη διασφάλιση της αντίθεσης των περιφερειακών χωρών στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας.

Ξεσπούν κατά Τραμπ στη Βόρεια Κορέα

«Το χειρότερο έγκλημά του, το οποίο θα είναι πάντα ασυγχώρητο, είναι ότι τόλμησε να προσβάλλει κακοπροαίρετα την αξιοπρέπεια της ύψιστης ηγεσίας. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απλώς ένας απεχθής εγκληματίας, που καταδικάστηκε σε θάνατο από τον κορεατικό λαό».

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιδοθεί σε λεκτικό πόλεμο με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν. Ανταλλάσσουν προσβολές και απειλές για στρατιωτικά πλήγματα, εγείροντας ανησυχίες για πιθανή σύρραξη.

Προς το τέλος της ασιατικής του περιοδείας, ο Τραμπ έστειλε tweet από το Ανόι χλευάζοντας τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για το ύψος και το βάρος του. «Γιατί θα πρέπει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν να με αποκαλεί ‘γέρο’ τη στιγμή που εγώ ΠΟΤΕ δεν θα τον χαρακτήριζα ‘κοντό και χοντρό’ ;».

Το άρθρο καταφέρεται επίσης εναντίον της απόφασης του Τραμπ να μην επισκεφθεί την DMZ. Την αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα. Έναν σταθμό που πραγματοποιούν κατά παράδοση υψηλόβαθμοι Αμερικανικοί αξιωματούχοι όταν επισκέπτονται τη Νότια Κορέα.

Το ελικόπτερο του Τραμπ που τον μετέφερε στην DMZ επέστρεψε έπειτα από πέντε λεπτά πτήσης εξαιτίας της κακοκαιρίας. Μια εξήγηση που η εφημερίδα απορρίπτει. «Δεν ήταν ο καιρός. Απλά φοβήθηκε υπερβολικά να αντιμετωπίσει τα άγρια βλέμματα των στρατιωτών μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ