Παραμένει στις Βρυξέλλες

Την προφυλάκιση του Πουτζδεμόν ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας

02/11/17 • 14:04 | UPD 02/11/17 • 14:16

Αν ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζδεμόντ δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο, η συνήθης διαδικασία θα ήταν η έκδοση εντάλματος σύλληψης

Την προφυλάκιση των μελών της αυτονομιστικής ηγεσίας της Καταλωνίας όσο διαρκεί η έρευνα ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας.

Η κρίση με την Καταλωνία μεταφέρθηκε σήμερα στη Μαδρίτη, όπου οι καθαιρεθέντες αυτονομιστές ηγέτες της επαρχίας-εκτός του Πουτζδεμόν- αναμένονταν ενώπιον δικαστηρίου για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για «στάση». Ωστόσο ο Κάρλες Πουτζδεμόντ παραμένει στις Βρυξέλλες.

Αν ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζδεμόντ δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο, η συνήθης διαδικασία θα ήταν η έκδοση εντάλματος σύλληψης, δήλωσε για τον Πουτζδεμόντ ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Οταν κάποιος δεν εμφανίζεται μετά την κλήτευσή του από δικαστή για να καταθέσει, στην Ισπανία και σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κανονικά εκδίδεται έντλαμα σύλληψης», δήλωσε ο δικαστής Κάρλος Λέσμες.

Από τις Βρυξέλλες ο βέλγος δικηγόρος του, ο Πολ Μπέκερτ, δήλωσε ότι ο πελάτης δεν παρουσιάσθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα διότι «το κλίμα δεν είναι καλό και είναι καλύτερα να κρατήσει αποστάσεις».

«Ο Πουτζντεμόντ έχει την πρόθεση να συνεργασθεί με την ισπανική και τη βελγική δικαιοσύνη, αν του ζητηθεί», διευκρίνισε.

Χθες ο ίδιος ο Πουτζντεμόντ δήλωσε ότι θα αγνοήσει την κλήτευσή του και ότι δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία για να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του για τη στάση του πριν και μετά το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Copy link
Powered by Social Snap