Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Χειμάρρα [βίντεο]

28/10/17 • 20:54 | UPD 28/10/17 • 20:54

Η εκδήλωση ως είθισται έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκόμενων να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Ο ελληνισμός της Χειμάρρας τίμησε την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου με την σχολική εορτή του Ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ και ανήμερα της επετείου Σάββατο σε εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας στο μνημείο πεσόντων.

Στην εκδήλωση του ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ Χειμάρρας την Παρασκευή, πλήθος γονιών και όχι μόνο παρακολούθησε τους νεαρούς μαθητές να απαγγέλλουν ποιήματα, να τραγουδούν για την Λευτεριά και τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό. Η εκδήλωση ως είθισται έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκόμενων να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Ανήμερα της επετείου, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας πραγματοποίησε εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στην περιοχή Βάνοβα της Χειμάρρας. Άπαντες οι Έλληνες της Χειμάρρας βρέθηκαν στο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής, μαζί και η μάνα της Χειμάρρας Ερμιόνη Μπρίγκου η οποία στον κήπο τους σπιτιού της έχει θάψει τις σορούς 6 Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων και απαγγέλθηκαν τα ονόματά τους υπό τις ιαχές του κόσμου «Αθάνατος». Στην συνέχεια φορείς και σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια και όλοι μαζί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πηγή: Himara.gr 

Copy link
Powered by Social Snap