Επιτυχημένη η δοκιμή του… «Σατανά» από τη Ρωσία – Ο πύραυλος που αφανίζει ολόκληρες χώρες [βίντεο]

27/10/17 • 08:55 | UPD 27/10/17 • 08:55

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεστέκ και διένυσε μια απόσταση 3.600 μιλίων προτού να πετύχει το στόχο του σε ένα πεδίο βολής.

Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμή του πυραύλου Satan 2 που πραγματοποίησε η Ρωσία το βράδυ της Πέμπτης.

Την είδηση έκανε γνωστή το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύραυλο στον κόσμο.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεστέκ και διένυσε μια απόσταση 3.600 μιλίων προτού να πετύχει το στόχο του σε ένα πεδίο βολής.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ο Σατανάς νο2, ένας νέας γενιάς βαλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, μπορεί να ξεπεράσει κάθε άμυνα και να καταστρέψει ολόκληρες χώρες.

Τα σχέδια κατασκευής του συγκεκριμένου πυραύλου ξεκίνησαν το 2009 και πλέον είναι έτοιμος προς χρήση μετά από αρκετές αναβολές.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο Σατανάς νο2 θα είναι έτοιμος προς χρήση το 2019-2020 και θα μπορεί να μεταφέρει κεφαλές ισχύος 40 μεγατόνων, ισχύς 2.000 μεγαλύτερη από αυτή των ατομικών βομβών που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το 1945.

«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.

Στην ίδια άσκηση τρια υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές πραγματοποίησαν επιτυχημένες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων ενώ τρία βομβδαρδιστικά κατέστρεψαν επίγειους στόχους με πυραύλους.

Copy link
Powered by Social Snap