Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο [εικόνες]

18/10/17 • 09:25 | UPD 18/10/17 • 09:26

Η Hürriyet  στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει σε άρθρο της με τίτλο: «O Τσίπρας κατήγγειλε την Τουρκία στον Τραμπ» και λέει πως «ο  Τσίπρας το 2016 έλεγε για τον Αμερικανό Πρόεδρο " μην εκλεγεί αυτό το κακό. Τώρα έδωσε παραγγελία για τον εκσυγχρονισμό των F 16 με 2.5 δισ δολάρια».

Εκτενή ρεπορτάζ κάνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα  στον Λευκό Οίκο και την αναφορά του στην Τουρκία την ώρα των κοινών δηλώσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μανώλης Κωστίδης 

Η Hürriyet  στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει σε άρθρο της με τίτλο: «O Τσίπρας κατήγγειλε την Τουρκία στον Τραμπ» και λέει πως «ο  Τσίπρας το 2016 έλεγε για τον Αμερικανό Πρόεδρο » μην εκλεγεί αυτό το κακό. Τώρα έδωσε παραγγελία για τον εκσυγχρονισμό των F 16 με 2.5 δισ δολάρια».

  • Save

Η τουρκική IHA στο άρθρο της με τίτλο: « Τσίπρας: παρά τις επιφυλάξεις μας η Τουρκία πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή πορεία» αναφέρει πως: «ο  Τσίπρας επεσήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ και να υποστηρίξει τη συνέχιση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενώ  η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο δεν είναι από την επίσκεψη του πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο αλλά από μια ομιλία του στο Μαξίμου.

  • Save

Ενώ η Yeni Safak  αναφέρει στο δημοσίευμα της με τίτλο: «Ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για την Τουρκία» πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός  επεσήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ και να υποστηρίξει τη συνέχιση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

  • Save