Δρομολογεί νέες κυρώσεις

Τραμπ: Δεν θα επικυρώσουμε εκ νέου την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

13/10/17 • 21:25 | UPD 13/10/17 • 22:11

Kατήγγειλε τη συμπεριφορά της «ιρανικής δικτατορίας», την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς «υποστηρικτές της τρομοκρατίας»

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι «μία από τις χειρότερες» που υπήρξαν, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία.

Επιπλέον, ο Αμερικανός ηγέτης κατήγγειλε τη συμπεριφορά της «ιρανικής δικτατορίας», την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» στον κόσμο.

Η Τεχεράνη «σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή και το χάος σε ολόκληρο τον κόσμο» και «η επιθετικότητα της ιρανικής δικτατορίας συνεχίζεται έως σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο.

Ο μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν «σκληρές κυρώσεις» σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ιράν καθοδηγείται από ένα «φανατικό καθεστώς» και ότι υποστηρίζει τρομοκρατικά δίκτυα όπως η Αλ Κάιντα, η Χεσμπολάχ και οι Ταλιμπάν. «Η συμφωνία που υπέγραψαν οι ΗΠΑ ήταν η χειρότερη στην ιστορία της» και με αυτόν τον τρόπο «χρηματοδοτήθηκε με δισ. δολάρια η διεθνής τρομοκρατία».

«Αποτελεί ευθεία απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Φυλακίζουν Αμερικανούς πολίτες. Πρέπει να διατηρήσουμε την Αμερική ασφαλή».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, δεν απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Κατέστησε σαφές, όμως, ότι θα δρομολογηθούν αποφάσεις, σε συνεργασία με τους συμμάχους, για την επιβολή περαιτέρω και σκληρότερων κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης.

Copy link
Powered by Social Snap