Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να βάλει «λουκέτο» στο δίκτυο NBC

11/10/17 • 19:29 | UPD 11/10/17 • 19:30

Το αμερικανικό δίκτυο προκάλεσε την... οργή του Αμερικανού προέδρου εξαιτίας δημοσιεύματος που ανέφερε ότι ο Nτόναλντ Τραμπ ζήτησε από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς τον δεκαπλασιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. 

Σε ένα πρωτοφανές για τα αμερικανικά δεδομένα σχόλιο προχώρησε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε να βάλει «λουκέτο» στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC! 

Το αμερικανικό δίκτυο προκάλεσε την… οργή του Αμερικανού προέδρου εξαιτίας δημοσιεύματος που ανέφερε ότι ο Nτόναλντ Τραμπ ζήτησε από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς τον δεκαπλασιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Στο ρεπορτάζ του, το αμερικανικό δίκτυο επικαλούνταν τρεις αξιωματούχους που ήταν παρόντες στη συνάντηση αυτή. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η εντολή του Τραμπ δόθηκε όταν παρουσιάστηκαν στοιχεία που έδειχναν ότι οι ΗΠΑ σταδιακά, από το 1960, μειώνουν τον όγκο του πυρηνικού τους οπλοστασίου.

«Το fake @NBCNews επινόησε ένα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι θέλω «δεκαπλασιασμό» του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Πρόκειται για καθαρό μύθευμα που έχει στόχο να με υπονομεύσει. NBC = CNN» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Με όλα τα fake news που βγάζει το NBC και τα υπόλοιπα δίκτυα, σε ποιο σημείο επιτρέπεται να τους πάρουμε την άδεια; Είναι κακοί για τη χώρα!».

 Είναι η δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες εβδομάδες που ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει «πυρά» εναντίον του NBC. Η πρώτη… επίθεση έγινε επειδή το δίκτυο μετέδωσε πληροφορίες πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε πως ο πρόεδρος είναι «ηλίθιος».

Πηγή: Politico