Μαδούρο σε Ερντογάν: Ήρθαμε στην Τουρκία διότι την εμπιστευόμαστε

06/10/17 • 21:58 | UPD 06/10/17 • 21:58

Ο ίδιος αρχικά επισκέφθηκε το τουρκικό κοινοβούλιο όπου είχαν πέσει βόμβες κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα. Ο Μαδούρο είναι επίσημος προσκεκλημένος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος αρχικά επισκέφθηκε το τουρκικό κοινοβούλιο όπου είχαν πέσει βόμβες κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πήγε στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας και σε σε ομιλία του ο ίδιος τόνισε πως «δεν υπάρχουν στον κόσμο οι ΗΠΑ.Έρχομαι από μια άλλη Αμερική που δίνει αγώνα για την ελευθερία της και την ανεξαρτησία της….Ήρθαμε στην Τουρκία διότι την εμπιστευόμαστε. Γνωρίζουμε πως γεννιέται μια νέα δύναμη. Πιστεύουμε στην ιστορία και στον πολιτισμό της. Να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο. Να γνωριστούμε καλύτερα. Να βάλουμε τα θεμέλια για ένα νέο κόσμο».

Ο Μαδούρο αργότερα πήγε στο προεδρικό μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο Ερντογάν.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας, οι διμερείς διπλωματικές και οικονομικέςσχέσεις όπως και η πιθανή ανθρωπιστική βοήθεια που μπορεί να στείλει η Τουρκία στο Καράκας.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ