Ο 64χρονος σκότωσε 59 ανθρώπους

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Τα όπλα στο δωμάτιο του μακελάρη του Λας Βέγκας

03/10/17 • 17:40 | UPD 03/10/17 • 17:44

Ο μακελάρης έμενε σε δωμάτιο στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay #επίθεση #όπλα

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του δωματίου του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σε αυτές διακρίνονται τα δύο από τα 23 αυτόματα όπλα που χρησιμοποίησε ο 64χρονος Πάντοκ, για να σκοτώσει 59 ανθρώπους και να τραυματίσει τουλάχιστον άλλους 527, το βράδυ της Κυριακής, σε συναυλία στο Λας Βέγκας.

Ο μακελάρης έμενε σε δωμάτιο στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, το οποίο, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είχε μετατρέψει σε οπλοστάσιο.

Οι φωτογραφίες, που περιήλθαν στην κατοχή του δικτύου Boston 25 News, δείχνουν ακόμη στρατιωτικά όπλα, ένα τρίποδο (στο οποίο πιθανότατα στήριζε τα όπλα που χρησιμοποίησε) και φυσίγγια διάσπαρτα στο πάτωμα.

Υπεράνω πάσης υποψίας ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ

Ο σερίφης Τζόζεφ Λομπάρντο αναγνώρισε το δράστη ως τον 64χρονο λευκό Αμερικανό Στίβεν Πάντοκ. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως ζούσε μια ήσυχη ζωή στην κοινότητα Μεσκίτ, Βορειοανατολικά του Λας Βέγκας -περίπου μία ώρα δρόμος- όπου είχε αγοράσει ένα δυάρι σε συγκρότημα σπιτιών για συνταξιούχους το 2015.

Σύμφωνα με κρατικά έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είχε ζήσει για λίγα χρόνια στο Ρενό, στη Νεβάδα, την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα. Ο Πάντοκ είχε άδεια για κυνήγι στο Τέξας, όπου είχε ζήσει λίγα χρόνια. Επιπλέον, κατείχε άδεια πιλότου μικρών αεροπλάνων και έχει τουλάχιστον ένα στην κατοχή του.

Ο σερίφης Λομπάρντο υποστήριξε πως ο δράστης έχει καθαρό ποινικό μητρώο και δεν φαίνεται να είχε προβλήματα με το νόμο, πέρα από μια παράβαση του κώδικα κυκλοφορίας, ωστόσο, οι ειδικοί ξεθάβουν οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία. Οι ερευνητές ψάχνοντας στο σπίτι του βρήκαν λίγα όπλα και σφαίρες, όμως, όχι κάτι άλλο ασυνήθιστο.

Αλλα έγγραφα τον εμφανίζουν ως το 2015 «ελεύθερο», ενώ στα αρχεία της Αστυνομίας φαίνεται πως ζούσε μαζί με τη Μαριλού Ντάνλεϊ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο αδερφός του δράστη, Ερικ. Στο προφίλ της στο LinkedIn αναφέρει πως είναι «επαγγελματίας σε καζίνο και παιχνίδια στοιχημάτων».

Διαβάστε ακόμα:

Μακελειό στο Λας Βέγκας: Ο ήρωας που έσωσε πάνω από 30 ανθρώπους πριν πυροβοληθεί