Μακελειό στο Λας Βέγκας: Ο ήρωας που έσωσε πάνω από 30 ανθρώπους πριν πυροβοληθεί

03/10/17 • 17:17 | UPD 03/10/17 • 17:17

Ο 30χρονος Τζόναθαν Σμιθ πήγε στη συναυλία που έγινε στόχος του μανιακού Στίβεν Πάντοκ με εννέα μέλη της οικογένειάς του #επίθεση

Πάνω από 30 ανθρώπους έσωσε ένας άνδρας πριν χτυπηθεί στο λαιμό από σφαίρα, στη συναυλία του Λας Βέγκας.

Ο 30χρονος Τζόναθαν Σμιθ πήγε στη συναυλία που έγινε στόχος του μανιακού Στίβεν Πάντοκ με εννέα μέλη της οικογένειάς του. Όταν ο συνταξιούχος λογιστής άρχισε να γαζώνει με σφαίρες το κοινό μπροστά από το ξενοδοχείο και καζίνο Mandalay Bay, ο Τζόναθαν και ο αδερφός του Λούις άρχισαν αμέσως να αναζητούν τρόπο να οδηγήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην ασφάλεια.

Με το που ξέσπασε το μακελειό στο Λας Βέγκας, ο Τζόναθαν είδε πολλούς έντρομους ανθρώπους να μην ξέρουν τι να κάνουν. Άρχισε να φωνάζει: «Ελεύθερος σκοπευτής, ελεύθερος σκοπευτής, πάμε. Πρέπει να φύγουμε».

Επικεντρώθηκε στο να σώσει τις ανιψιές του αλλά χωρίστηκαν μέσα στο πλήθος. Μετά έπιασε ανθρώπους και τους είπε να τον ακολουθήσουν σε έναν χώρο στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες μακριά από την συναυλία.

«Έβγαλα μερικούς ανθρώπους από εκεί. Μπορούσες να ακούσεις τους πυροβολισμούς. Ακουγόταν να έρχονται από το Las Vegas Boulevard». Όταν συνειδητοποίησε πως δύο νεαρά κορίτσια βρίσκονται στο στόχο του εκτελεστή, βγήκε από το σημείο που κρυβόταν για να τους πει να πέσουν στο έδαφος. Τότε ήταν που η σφαίρα τον χτύπησε στον λαιμό.

«Δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα στον λαιμό μου. Υπήρχε μια ζεστή αίσθηση στο χέρι μου». Οι γιατροί άφησαν τη σφαίρα στον λαιμό, καθώς φοβούνται ότι θα μετακινηθεί και θα προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

«Ίσως χρειαστεί να ζήσω με αυτή τη σφαίρα για το υπόλοιπο της ζωής μου», δήλωσε ο Τζόναθαν Σμιθ. Ο πατέρας τριών παιδιών πιστώνεται πως βοήθησε τουλάχιστον 30 ζωές και χαρακτηρίζεται ήρωας για τις πράξεις του. «Δεν βλέπω τον εαυτό μου έτσι. Θα ήθελα κάποιος να κάνει το ίδιο με μένα. Κανείς δεν αξίζει να χάσει τη ζωή του».

Copy link
Powered by Social Snap