«Παρέλυσε» η Καταλωνία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της αστυνομικής βίας [εικόνες & βίντεο]

03/10/17 • 16:35 | UPD 03/10/17 • 16:35

Και στις εθνικές οδούς έχουν στηθεί μπλόκα από αγρότες με αποτέλεσμα να παραλύσει το οδικό δίκτυο #Καταλωνία

Μετά από τα σοβαρά επεισόδια της Κυριακής, οι Καταλανοί απεργούν κατά της αστυνομικής βίας.

Χιλιάδες είναι οι Καταλανοί που έχουν βγει στους δρόμους της πόλης από το πρωί παρόλο που η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι πραγματικά εντυπωσιακές καθώς ο όγκος των διαδηλωτών είναι τεράστιος.

Πανό, συνθήματα και πλακάτ, όλα έχουν ένα στόχο: τον Μαριάνο Ραχόι. Κανείς δεν συγχωρεί στον πρωθυπουργό της Ισπανίας ότι έστειλε αστυνομικούς και εθνοφύλακες να χτυπήσουν στο ψαχνό όσους ήθελαν να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Καταλονία. Και στις εθνικές οδούς έχουν στηθεί μπλόκα από αγρότες με αποτέλεσμα να παραλύσει το οδικό δίκτυο.

Τα πάντα είναι κλειστά στην Βαρκελώνη ενώ δεν κινούνται ούτε τα μέσα μεταφοράς. «Κύριε Ραχόι, δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Καταλωνίας με τον ίδιο τρόπο που δεν έγινε δημοψήφισμα την Κυριακή, σωστά», γράφουν κάποια από τα πλακάτ όπως επίσης και λογοπαίγνια όπως S-Pain (pain=πόνος). Πολλά πανό αναγράφουν συνθήματα κατά της Ευρώπης: «Ευρώπη που είσαι; (Νιώθω βαθιά απογοητευμένος») ή «Ευρώπη είσαι τυφλή; Η δημοκρατία πεθαίνει».

Ακόμη και τα μέλη της χορωδίας της Όπερας της Βαρκελώνης βγήκαν στους δρόμους και τραγούδησαν κομμάτι από την όπερα Ναμπούκο του Βέρντι για να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την αστυνομική βία.

Copy link
Powered by Social Snap