Ο Ερντογάν διώχνει δημάρχους μεγάλων πόλεων

03/10/17 • 13:27 | UPD 03/10/17 • 13:27

Ο τουρκικός τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε από τους δημάρχους της Άγκυρας, Προύσας, Μπαλίκεσιρ, Ούσακ, Νίγντε και Νέβσεχιρ να καταθέσουν την παραίτηση τους #ΕΤ #διεθνή #Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να λάβει μια πρωτοβουλία που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Από χθες το βράδυ, ο τουρκικός τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε από τους δημάρχους της Άγκυρας, Προύσας, Μπαλίκεσιρ, Ούσακ, Νίγντε και Νέβσεχιρ να καταθέσουν την παραίτηση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από αυτή την εξέλιξη, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Άγκυρας, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τόπμπας είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αναλυτές αυτή η κίνηση σχετίζεται με την εντατικοποίηση των διώξεων που αφορούν το Κίνημα Γκιουλέν και τους πραξικοπηματίες. Το τελευταίο διάστημα, οι τουρκικές αρχές δρομολογούν νέες έρευνες και διώξεις, οι οποίες αφορούν άμεσα ή έμμεσα κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ.