Απίστευτο: Ο μακελάρης της Μασσαλίας που σκότωσε δύο γυναίκες είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος

02/10/17 • 12:19 | UPD 02/10/17 • 12:40

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως είχαν συλλάβει τον δράστη που σκότωσε με μαχαίρι δύο γυναίκες στη Μασσαλία στις 29 Σεπτεμβρίου στη Λιόν #ΕΤ #Μασσαλία

Ακόμη μια αποτυχία για τις γαλλικές αρχές. Η σφαγή δυο γυναικών στη Μασσαλία φαίνεται ότι θα μπορούσε να έχει αποτραπεί εάν ο δράστης έμενε στη φυλακή. Είχε συλληφθεί μόλις δύο ημέρες πριν!

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως είχαν συλλάβει τον δράστη που σκότωσε με μαχαίρι δύο γυναίκες στη Μασσαλία στις 29 Σεπτεμβρίου στη Λιόν. Ήταν ύποπτος για ληστεία, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να “δέσουν” την υπόθεση με στοιχεία σε βάρος. Πηγή της αστυνομίας ανέφερε η ταυτότητά του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστη.

«Ο δολοφόνος είχε οκτώ διαφορετικά ψευδώνυμα. Κάθε φορά που τον σταματούσαν παρουσίαζε μια διαφορετική ταυτότητα. Γι αυτό είναι τόσο δύσκολο. Μια φορά είπε ότι ήταν γεννημένος στη Γαλλία, μια άλλη ότι ήταν γεννημένος στην Αλγερία», είπε η πηγή.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός στρατιώτη αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει με μαχαίρι τις δύο γυναίκες μπροστά στον Σεν-Σαρλ, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας. Την ευθύνη για την επίθεση το απόγευμα της Κυριακής ανέλαβε αργά το βράδυ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, η οποία διεξάγει τις έρευνες, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν περίπου 30 ετών και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν διέπραξε την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ