Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν: Επί τάπητος η επόμενη μέρα στη Συρία

28/09/17 • 23:42 |

«Η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που συνεργάζονται πολύ στενά» σε πολλά θέματα και σκοπεύουν να συγχρονίσουν τα ρολόγια τους» αναφορικά με τις εξελίξεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου #Κόσμος #ΕΤ

Οι συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεξάγονται σε διευρυμένη σύνθεση κεκλεισμένων των θυρών στην Άγκυρα, και χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο θέμα θα είναι ο συντονισμός δράσης στις ζώνες αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία, αλλά η ατζέντα περιλαμβάνει πλήθος σοβαρών θεμάτων. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών, στην κορυφή της λίστας των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η κατάσταση στην Συρία.

Επίσης, ο Πεσκόφ υπογράμμισε, ότι η επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα έχει αποκλειστικά ρεαλιστικούς στόχους. «Η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που συνεργάζονται πολύ στενά, είτε αυτό αφορά εμπορική και οικονομική συνεργασία, είτε την συνεργασία στο στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα, είτε τον τομέα του πολιτισμού, ή στην υλοποίηση μακρόπνοων έργων» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι χώρες που συνεργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εγγυήσεις της περιφερειακής ασφάλειας, περιλαμβανομένης της Συρίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δύο ηγέτες «σε όλα αυτά τα ζητήματα θα συγχρονίσουν τα ρολόγια τους». Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν επίσης την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι επίσης η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream όπως και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία «Ακούγιου». Η επίσημη υποδοχή του Ρώσου προέδρου έγινε υπό τους ήχους του στρατιωτικού αγήματος και η συνάντηση διεξάγεται στο προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας.

Πηγή: www.mignatiou.com