Το δράμα του Ομπάμα: Εκλαψα όταν άφησα την κόρη μου στο Χάρβαρντ

27/09/17 • 19:33 | UPD 27/09/17 • 20:14

Ήταν «σαν επέμβαση ανοιχτής καρδιάς», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για τον αποχωρισμό με την κόρη του #Κόσμος #ΕΤ

Τις δύσκολες στιγμές που έζησε ως πατέρας όταν η μεγαλύτερη κόρη του, Μάλια, μετακόμισε στην φοιτητική εστία του Χάρβαρντ, όπου ξεκίνησε φέτος τις σπουδές της, περιέγραψε σε χθεσινή του ομιλία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ακόμη και ο άνθρωπος που έχει διατελέσει «πλανητάρχης» και έχει διαχειριστεί κρίσεις, μπορεί να βιώσει το… δράμα του πατέρα και να «λυγίσει» αποχαιρετώντας την κόρη του.

«Για όλους εμάς που έχουμε κόρες, όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Αφησα την Μαλία στο κολέγιο και έλεγα στο ζεύγος Μπάιντεν ότι ήταν για εμένα σαν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς», δήλωσε σε εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Τουλάχιστον όμως συγκρατήθηκε όσο ήταν ακόμη δίπλα στην κόρη του.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι φωτογραφίες του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα που αποχωρούσαν από την εστία της κόρης τους, την ημέρα της μετακόμισής της, είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στις εν λόγω φωτογραφίες το πρώην προεδρικό ζεύγος φορούσε γυαλιά ηλίου, και στην ομιλία του ο προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τον λόγο.
«Ημουν υπερήφανος που δεν έκλαψα μπροστά της. Αλλά επιστρέφοντας, οι άνδρες της μυστικής υπηρεσίας κοιτούσαν μπροστά, προσποιούμενοι ότι δεν με ακούν που εγώ ρουφούσα και φυσούσα τη μύτη μου. Ηταν δύσκολο», παραδέχθηκε.