Ηχούν τύμπανα πολέμου

Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για καταστροφική στρατιωτική δράση στη Βόρεια Κορέα

26/09/17 • 23:22 | UPD 26/09/17 • 23:28

Ηχούν όλο και πιο δυνατά τα τύμπανα πολέμου #πόλεμος #Τραμπ #Κορέα #ΕΤ

Το πολεμικό κλίμα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζεται με τον Αμερικανό πρόεδρο να απειλεί ξανά τη Β. Κορέα με μία στρατιωτική «απάντηση», αντιδρώντας στα όσα είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δευτερεύουσα επιλογή, που δεν είναι αυτή που προτιμούμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι. «Αλλά αν ακολουθήσουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφική για τη Βόρεια Κορέα. Αυτή είναι η στρατιωτική επιλογή. Αν αναγκαστούμε, θα την ακολουθήσουμε».

Με αυτές τις δηλώσεις ο Τραμπ έριξε ξανά νερό στον μύλο της λεκτικής κόντρας του με την Πιονγιάνγκ. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας, Ρι Γιονγκ-χο, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τον πόλεμο στη χώρα του και προειδοποίησε ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να καταρρίπτει αμερικανικά βομβαρδιστικά ακόμη κι αν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο της.

«Ενεργεί πολύ άσχημα και λέει πράγματα που ποτέ δεν θα έπρεπε να ειπωθούν. Εμείς απλά απαντάμε», τόνισε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Η Β. Κορέα είναι μία κατάσταση που θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εδώ και 25 χρόνια. Πολλές προηγούμενες διοικήσεις μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν πολύ πιο εύκολα, αλλά μου άφησαν ένα χάος. Ομως, θα το τακτοποιήσω αυτό το χάος», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.