Ο Σόιμπλε δέχεται πιέσεις να γίνει πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου

26/09/17 • 22:22 | UPD 26/09/17 • 23:49

«Βλέπουν» στο πρόσωπο του Σόιμπλε τον ιδανικό άνθρωπο, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες στο Κοινοβούλιο #Σόιμπλε #ΕΤ

Ολο και περισσότερες πιέσεις δέχεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και να γίνει πρόεδρος του νέου κοινοβουλίου.

Ο Σόιμπλε βρίσκεται στο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας από το 2009, αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν μπορεί να διατηρήσει τη θέση.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Armin Schuster, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής του CDU, υπογράμμισε σχετικά: «Δεδομένης της νέας κατάστασης στο Κοινοβούλιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής, που θα μας έκανε καλό τώρα στο Reichstag».

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι μια πιθανή μετακίνηση του Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag «θα ήταν πολύ σημαντική, εξαιτίας του AfD και του κλίματος στο Κοινοβούλιο».

Καθώς φαίνεται, η είσοδος των ακροδεξιών του AfD στη γερμανική Βουλή έχει «θορυβήσει» τους επιτελείς της καγκελαρίου, που «βλέπουν» στο πρόσωπο του Σόιμπλε τον ιδανικό άνθρωπο, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκλέγεται στη γερμανική Βουλή, ως μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, από το 1972.

Copy link
Powered by Social Snap