Διαφοροποίηση στο AfD – Δεν θα ανήκει στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα η Φράουκε Πέτρι

25/09/17 • 11:35 | UPD 25/09/17 • 11:35

Την παραίτησή της από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Φράουκε Πέτρι, η συμπρόεδρος του κόμματος και μέχρι σήμερα το πιο γνωστό μέλος του.

Λίγες ώρες μετά την αλματώδη άνοδο των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής, η Πέτρι ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι δεν θα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη νέα Bundestag.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle η ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη σε μια συνέντευξή τύπου στην οποία ήταν παρόντες τα άλλα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος η Άλις Βάιντελ και ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

«Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα ότι δεν θα κάτσω μαζί με τους βουλευτές του AfD» ανακοίνωσε η Πέτρι και αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δώσει καμία άλλη εξήγηση.

Όπως μεταδίδει η DW εδώ και μήνες υπήρχε διαμάχη ανάμεσα στα τρία κορυφαία στελέχη του AfD.

Η παραίτηση αυτή ταράζει τα νερά στο ξενοφοβικό κόμμα το οποίο σε μια βραδιά θρίαμβο για το ίδιο κατάφερε να ξεπεράσει την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) σε ποσοστό ψήφων στη Σαξονία, συγκεντρώνοντας 27% έναντι 26,9% του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έλαβαν μόλις το 10,5% των ψήφων, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από το κόμμα Η Αριστερά (16,1%).

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που κατέγραψε η AfD σε όλη τη γερμανική επικράτεια στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.