Η Λεπέν συνεχάρη το AfD

24/09/17 • 21:48 | UPD 24/09/17 • 21:51

Αντιθέτως, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του #ΕΤ #διεθνή

Η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, συνεχάρη το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) για το εντυπωσιακό ποσοστό του στις γερμανικές εκλογές, το οποίο του ανοίγει την πόρτα στη γερμανική Βουλή.

Η Λεπέν, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Μπράβο στους συμμάχους μας της ΑfD για αυτό το ιστορικό ποσοστό! Είναι ένα νέο σύμβολο της αφύπνισης των λαών της Ευρώπης».

Αντιθέτως, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του: «Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ότι το AfD δεν θα εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε με ανακοίνωση του το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο και προσθέτει: «Κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας, τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και φυσικά ανησυχούν πολύ τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους Εβραίους».