Μέρκελ: Ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα – Πρέπει να φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους μας

24/09/17 • 20:16 | UPD 24/09/17 • 20:16

«Είμαστε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη. Θα κάνουμε κυβέρνηση, δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση εναντίον μας» τόνισε #ΕΤ #διεθνή

Να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που έφυγαν προς την ακροδεξιά, είναι η προτεραιότητα της Ανγκελα Μέρκελ όπως δήλωσε μετά την ανακοίνωση των exit polls.

«Θα ήλπιζα για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έχουμε πίσω μας μια πολύ ιδιαίτερη κοινοβουλευτική περίοδο και πετύχαμε τον στρατηγικό μας στόχο. Θα είμαστε επικεφαλής της επόμενης κυβερνησης», δήλωσε η καγκελάριος και συμπλήρωσε: «Είμαστε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη. Θα κάνουμε κυβέρνηση, δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση εναντίον μας. Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους και όλους όσοι μας βοήθησαν σ’ αυτή την προεκλογική μάχη».

Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε ήδη στην επιτυχία της Εναλλακτικής για την Γερμανία, τονίζοντας ότι «αυτούς τους ψηφοφόρους πρέπει να τους ξανακερδίσουμε, δινοντας καλές λύσεις στα προβλήματα. Παλέψαμε για μια Γερμανία που ζούμε ευχαρίστως αυτό προϋποθέτει οικονομική ευημερία χωρίς την οποία δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, να χτίσουμε μια ισχυρή Ε.Ε. καταπολεμώντας την παράνομη μετανάστευση. Σε αυτό ανήκει και το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας, θα μας απασχολήσουν και τους επόμενους μήνες. Εχουμε μια εντολή που θα πρέπει να υλοποιήσουμε και με άλλους εταίρους.»