Λάθος συναγερμός: Η Βόρεια Κορέα δεν έκανε πυραυλική δοκιμή

23/09/17 • 17:40 | UPD 23/09/17 • 18:12

Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών ανακοίνωσε ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις αλλά δεν οφείλονταν σε εκρήξεις #σεισμός

Υποχωρεί το σενάριο της νέας πυραυλικής δοκιμής από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας καθώς τόσο οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές όσο και ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών αφήνουν σαφέστατα να εννοηθεί ότι η σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ οφειλόταν σε φυσικά αίτια. 

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο σεισμός 3,5 βαθμών που καταγράφηκε στη Βόρεια Κορέα οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.

Το USGS ανακοίνωσε πάντως ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Ωστόσο ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

«Δύο σεισμοί! Ο δεύτερος είναι πολύ μικρότερος. Είναι απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη! », αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.