Η Μπριζίτ Τρονιέ μιλάει για την Ελλάδα – Τι της άρεσε [βίντεο]

22/09/17 • 09:47 | UPD 22/09/17 • 09:51

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τη χώρα μας #Μπριζίτ #ΕΤ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η συζυγός του Μπριζίτ Τρονιέ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις εργασίες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Εκεί, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις  της ελληνοαμερικανικής ιστοσελίδας greekreporter.com για το πρόσφατο ταξίδι της στην χώρα μας, δηλώνοντας πως αυτό που την εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η Πνύκα, ο Παρθενώνας, αλλά και η Πλάκα, όπου απόλαυσε μια βόλτα στα παραδοσιακά σοκάκια.

Εκείνο όπως που πραγματικά «κέρδισε» την Γαλλίδα, όπως ανέφερε η ίδια, ήταν οι «ιδιαιτέρως θερμοί» Έλληνες. Μάλιστα, σε παρατήρηση του δημοσιογράφου πως οι Έλληνες την αγάπησαν, εκείνη απάντησε με ενθουσιασμό: «Τους αγάπησα κι εγώ»!

Η Μπριζίτ Μακρόν δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις ουσιαστικά και καθόλου τυπικά, αν και όπως φάνηκε δεν είχε ιδιαίτερη άνεση με τα αγγλικά της και προτίμησε να δίνει τις απαντήσεις της στα γαλλικά, αποδεχόμενη την βοήθεια των συνεργατών της για την μετάφραση.

Ανάλογη, αν και πολύ πιο τυπική, ήταν και η απάντηση του Γάλλου προέδρου, που είχε μόνο καλά λόγια να πει για την χώρα μας.