Πρώην πορνοστάρ έγινε μυστικός πράκτορας αλλά η βαρεμάρα τον πρόδωσε

21/09/17 • 04:59 |

Σε μία προσπάθεια ραγδαίας αλλαγής επαγγελματικής κατεύθυνσης έγινε πράκτορας της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.#ΕΤ

Μία από τις πιο περίεργες ιστορίες κατασκοπίας και αντικατασκοπίας ήρθε στην επιφάνεια στη Γερμανία, όταν λεπτομέρειες της υπόθεσης που έφτασε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο διέρρευσαν στα μίντια.

Ένας 52χρονος, που κατονομάζεται ως Roque M., ήταν στο παρελθόν πορνοστάρ και πρωταγωνιστούσε σε ταινίες γκέι περιεχομένου. Σε μία προσπάθεια ραγδαίας αλλαγής επαγγελματικής κατεύθυνσης έγινε πράκτορας της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Roque M. λοιπόν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, επειδή επιχείρησε να μοιραστεί κρατικά μυστικά, προσποιούμενος τον τζιχαντιστή στο διαδίκτυο. Είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο έρευνας για ισλαμιστή διπλό πράκτορα στην εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας.

Στη δίκη που ακολούθησε, τα γεγονότα προκάλεσαν οργή όταν αποκαλύφθηκαν, με την εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας να απορρίπτει τις εκκλήσεις για πλήρη αναθεώρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Οι λεπτομέρειες πάντως ήταν αυτές που έκαναν την υπόθεση ακόμα πιο περίεργη.

Ο ίδιος λοιπόν ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσποιούνταν σε online chatrooms πως ήταν τζιχαντιστής που σχεδιάζει επίθεση, επειδή… βαριόταν. «Ποτέ δεν συναντήθηκα με κανέναν ισλαμιστή. Δεν θα το έκανα ποτέ. Όλο αυτό ήταν σαν ένα παιχνίδι», δήλωσε κατά την αρχή της δίκης του, στην πόλη του Ντίσελντορφ.

Πρόσθεσε ότι επειδή ένιωθε πλήξη τα Σαββατοκύριακα, έμπαινε στον online κόσμο των ακραίων ισλαμιστών, προσποιούμενος ότι ήταν και εκείνος ένας από αυτούς. Όταν ήταν στο σπίτι του με τον ανάπηρο γιο του καθόταν μαζί του καθώς -όπως είπε- ήταν «μια απόδραση από την πραγματικότητα».