Χωρίς ρεύμα ολόκληρο το Πουέρτο Ρίκο από τον τυφώνα «Μαρία»

20/09/17 • 20:43 | UPD 20/09/17 • 20:43

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο 11.000 άνθρωποι βρίσκονται ήδη στα καταφύγεια, αλλά ο πραγματικός αριθμός υπολογίζει ότι είναι μεγαλύτερος

Χωρίς ηλεκτροδότηση έχει μείνει ολόκληρο το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο σαρώνεται από τον τυφώνα Μαρία, που βρίσκεται ήδη στην κατηγορία 4.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, Άμπνερ Γκόμεζ, δήλωσε ότι ο τυφώνας έχει καταστρέψει ό,τι έχει βρει στο δρόμο του. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη χώρα.

«Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές», ανέφερε σε σύντομη ενημέρωσή του, συστήνοντας στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Οι 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι της νησιωτικής χώρας έχουν αναζητήσει καταφύγια, υπό τον φόβο των πλημμυρών.

«Για την Ίρμα ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δυστυχώς, τώρα δεχόμαστε ένα δεύτερο πλήγμα μέσα σε δύο εβδομάδες, και αυτό θα είναι πιο καταστροφικό από το πρώτο. Ποιος ξέρει πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά», δήλωσε ο κυβερνήτης της χώρας, Ρικάρντο Ροσέλο στο CNN.

Όπως υπογράμμισε 11.000 άνθρωποι βρίσκονται ήδη στα καταφύγια, αλλά ο πραγματικός αριθμός υπολογίζει ότι είναι μεγαλύτερος.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι ζημιές είναι τεράστιες, παρά το γεγονός ότι έχουν στηθεί 500 καταφύγια για τους πολίτες.

Ο τυφώνας Μαρία ήδη έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο νησί Δομινίκα, στοιχίζοντας τη ζωή επτά ανθρώπων.