22 νεκρά και αγνοούνται δεκάδες

Παγκόσμιος θρήνος για τα νεκρά παιδιά από τον σεισμό στο Μεξικό

20/09/17 • 12:28 | UPD 20/09/17 • 12:28

Σκηνές χάους στο Μεξικό - Απελπισμένοι γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους. Δείτε εικόνες και βίντεο από την τραγωδία #ΕΤ #διεθνή #σεισμός

Πανικός στο Μεξικό και οδύνη για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την χώρα χθες.

Ολοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο σχολείο που κατέρρευσε αναζητώντας  ίχνη ζωής καθώς δεκάδες μικρά παιδιά πιθανόν να βρίσκονται θαμμένα κάτω από τα χαλάσματα. Στα συντρίμμια του σχολείου Enrique Rebsamen οι πυροσβέστες και οι στρατιώτες ανέσυραν τις σορούς 22 μικρών μαθητών και δύο ενηλίκων, ενώ αγνοούνται 30 παιδιά και 12 ενήλικες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

«Συνεχίζουν να ανασύρουν παιδιά, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για την κόρη μου», λέει με δάκρυα στα μάτια η 32χρονη Αντριάνα Ντ’Φάργκο έπειτα από ώρες αναμονής για κάποια είδηση σχετικά με την τύχη της 7χρονης.

Ο Χόρχε Λόπες, ένας 49χρονος Ισπανός που ζει μόνιμα στην Πόλη του Μεξικού, δήλωσε στο AFP ότι όταν σημειώθηκε ο σεισμός έτρεξε σε ένα άλλο σχολείο, στη συνοικία Ρόμα όπου φοιτούν τα παιδιά του ηλικίας έξι και τριών, και διαπίστωσε ότι έχει καταρρεύσει αλλά τα παιδιά του ήταν ζωντανά και έντρομα.

Στο Twitter, συγγενείς των μαθητών ανέβαζαν εκκλήσεις για τους δικούς τους ανθρώπους, ανάμεσά τους και μια για τον 8χρονο Αλέξις Βάργκας Μαθίας, ο οποίος βρισκόταν στο σχολείο Enrique Rebsamen την ώρα του σεισμού.

Περίπου τα μεσάνυχτα βρέθηκαν τρεις επιζώντες. Μία γυναίκα εξιστορώντας την περιπέτειά της στο BBC είπε: «Ολοι κάναμε απόλυτη ησυχία μήπως και ακούσουμε κάτι. Είχα αρχίσει να χάνω τις ελπίδες μου. Κάποια στιγμή άκουσα μία φωνή να φωνάζει για τους  συγγενείς της Φατίμα Ναβάρο. Η Φατίμα είναι ζωντανή!».