Βίντεο-ντοκουμέντο: Drone της RAF εξολοθρεύει σκοπευτή του ISIS

20/09/17 • 10:20 | UPD 20/09/17 • 10:20

Το drone εξαπέλυσε έναν πύραυλο τύπου Hellfire που εξολόθρευσε τον σκοπευτή #drone #ISIS #ΕΤ

Ένα drone της βρετανικής αεροπορίας RAF, το οποίο μάλιστα χειρίζονται αξιωματικοί από το Λίνκολνσάιρ της Αγγλίας, εκτελεί έναν ελεύθερο σκοπευτή των τζιχαντιστών στην Συρία, κατέγραψε η κάμερα του ίδιου του αεροσκάφους. Με αυτό τον τρόπο ματαίωσε μια δημόσια εκτέλεση του Ισλαμικού Κράτους. 

Σε μια πολύ σπάνια κίνηση, η RAF έδωσε το βίντεο – ντοκουμέντο στην δημοσιότητα, τονίζοντας πως με την ενέργειά της αυτή απέτρεψε μια δημόσια εκτέλεση που θα γινόταν από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι παράλληλα με την απειλή όπλων, υποχρέωναν πολίτες να την παρακολουθήσουν.

Το drone εξαπέλυσε έναν πύραυλο τύπου Hellfire που εξολόθρευσε τον σκοπευτή, του οποίου αρμοδιότητα ήταν να πυροβολήσει όποιον από το κοινό επιχειρούσε να φύγει και να μην παρακολουθήσει την εκτέλεση.

Αρχικά στο ασπρόμαυρο βίντεο φαίνονται τζιχαντιστές με τα όπλα παρατεταγμένα να συγκεντρώνουν πλήθος στο σημείο της εκτέλεσης. Ενώ το στόχαστρο του drone επιχειρεί να φέρει στην σωστή θέση τον σκοπευτή, βλέπουμε τρομαγμένους πολίτες να κοιτούν προς το σημείο που προφανώς σε ελάχιστα λεπτά ένας δήμιος των τζιχαντιστών θα προκαλέσει φρικτό θάνατο σε κάποιον «παραβάτη της σαρία».

Την στιγμή που ο βρετανικός πύραυλος εκτοξεύεται όμως και «σκάει» σκοτώνοντας τον σκοπευτή, το πλήθος διαλύεται καθώς όλοι τρέχουν να σωθούν, ενώ η εκτέλεση ως εκ τούτου, ματαιώνεται.

Η βρετανική επιχείρηση έλαβε χώρα στην πόλη Αμπού Καμάλ, στην Συρία.