Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ινδία: Βρέθηκε «βόμβα-κινητό» σε αεροπλάνο

19/09/17 • 21:27 | UPD 19/09/17 • 21:27

Η πτήση θα απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου με προορισμό το Ντουμπάι #βόμβα #κινητό #Ινδία #ΕΤ

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ινδία τέθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τον εντοπισμό «βόμβας-κινητού» σε αποσκευές επιβάτη, στο αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλούρου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πτήση 6Ε877 που επιχείρησε να «παγιδεύσει» με «εκρηκτικά» ο άνδρας που συνελήφθη, θα απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου με προορισμό το Ντουμπάι.

Από τον έλεγχο που έγινε στις αποσκευές βρέθηκε το κρυμμένο κινητό, το οποίο είχε μετατραπεί σε «βόμβα». «Όταν σκανάραμε τις αποσκευές, διακρίναμε ένα ύποπτο δέμα. Από τον οπτικό έλεγχο περάσαμε στον φυσικό, ανοίγοντας επί τόπου τη βαλίτσα. Τότε ανακαλύψαμε το ειδικά διαμορφωμένο κινητό», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο κατέφτασαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, αλλά και της πυροσβεστικής για την εξουδετέρωση του μηχανισμού, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το υλικό που είχε τοποθετηθεί μέσα στο κινητό, δεν ήταν εκρηκτική ύλη.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της ινδικής αστυνομίας, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δοκιμαστικό μεταφοράς εκρηκτικών υλών, ώστε να διαπιστωθούν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο και το επίπεδό τους.