«Ίσως χρειαστεί να τον καταστρέψουμε»

Τραμπ για τον Κιμ: Ο «πυραυλάκιας» είναι σε αποστολή αυτοκτονίας για τον εαυτό του!

19/09/17 • 18:21 | UPD 19/09/17 • 18:38

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» την Βόρεια Κορέα ενώ αποκάλεσε το Ιράν «άτιμο έθνος» #Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη του ομιλία ενώπιον του ΟΗΕ καταφέρθηκε εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλώντας τον… πυραυλάκια και προειδοποιώντας πως οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τους συμμάχους τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» την Βόρεια Κορέα ενώ αποκάλεσε το Ιράν «άτιμο έθνος».

Κατά την ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε την Βόρεια Κορέα και τον Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας πως «απειλούν όλο τον κόσμο» και δεν έχουν σεβασμό στις ανθρώπινες ζωές λόγω του πυρηνικού προγράμματος.

«Αν οι πολλοί και δίκαιοι δεν αντιμετωπίσουν τους αδύναμους και λίγους τότε το κακό θα θριαμβεύσει» είπε ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα με το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι εναντίον όλου του κόσμου και δεν δίστασε να πει πως αποτελείται από μια «εγκληματική ομάδα». «Ο πυραυλάκιας είναι σε αποστολή αυτοκτονίας για τον εαυτό του!» είπε αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παράλληλα ο Τραμπ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα δράσουν μόνες τους σε περίπτωση που χρειαστεί. Μπορεί να είναι πως οι ΗΠΑ θα είναι μπροστά για να υπερασπιστούν πρώτες τον κόσμο απέναντι στον Κιμ ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα «είναι για πάντα ένας σπουδαίος φίλος, ιδιαιτέρως για τους συμμάχους τους». «Σαν πρόεδρος λέω πάντα πως η Αμερική είναι πρώτη, όπως εσείς σαν ηγέτες των χωρών σας πρέπει πάντα να τις βάζετε πρώτες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε «ντροπιαστική» την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και μία από τις χειρότερες στις οποίες έχει συμμετάσχει ο ΟΗΕ. Επίσης παρουσίασε το Ιράν σαν μια χώρα που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία. «Ήρθε η στιγμή που όλος ο κόσμος πρέπει να είναι μαζί μας και να απαιτήσει από το Ιράν να βάλει ένα τέλος στον θάνατο και την καταστροφή».